Neden Meslek ve Teknik ve Anadolu Lisesi?

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için;  yeniliğe açık,  girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir.  Bu yolda amaçlarına ulaşıp,  mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize mesleki ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar.

15.06.2023 131

Mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören bir öğrenci, meslek eğitimine 9.sınıfta başlar,  meslek derslerinin yanında genel kültür derslerini de almaya devam eder. Lisedeyken mesleki eğitim uygulamalarını yapar, meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sigortalanır.  Ayrıca Anadolu Meslek programının 12.sınıfında öğrenim gören öğrenci,  işletmelerde mesleki eğitimini yaparken 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen hükme göre işveren tarafından kendisine ücret verilir.  Mesleki ve teknik eğitim okulundan mezun olan öğrenci eğitim gördüğü meslek alanıyla ilgili;

• Diplomaya
  • İşyeri açma belgesine
  • EUROPASS Sertifika Eklerine
  • Teknisyenlik unvanına sahip olur.

Böylece okullarımızda öğrenimini tamamlayan bireyler;  işverenlerin aradığı özelliklere sahip,  nitelikli  “ana” eleman olarak kendi ve ailesinin geleceğine yön veren ve ülke kalkınmasında rol alan öncü bir nesil olma şansına sahiptirler.